20:00

Dingle AIK

Myggenäs IBK - Dingle AIK; Efter regn kommer sol

Dags för match igen.. och efter vad man kan kalla säsongens djupdykning mot Hindås fick vi börja med att ta oss mot ytan genom att samla oss för en liten genomgång och tillsammans analysera vad som gick "fel". Det vädrades en hel del tankar och teorier, som "rensade" luften och gav oss en nytändning.
Efter två väl genomförda träningar begav vi oss på fredagen mot Häggvallskolan och bortamatch mot Myggenäs. Ett Myggenäs som vi visste skulle bli en hård nöt att knäcka sedan förra matchen, de hade under hösten fått till sej ett par nya spelare, bl. a Maja Dahlberg från div1 och Emma Boden från Stenungsund som verkade gett ytterligare en dimension i sitt anfallsspel utifrån statistiken.

Vi ställer upp med tre kompletta femmor denna dag, något som vi inte haft innan och där vi poängterade att ha korta byten för att bibehålla tempo..

Period 1

Perioden och matchen började i ett högt tempo där bortalaget tog kommandot, med ett högt bolltempo och löpvilja så satte man tryck på hemmalaget som fick backa hem och jobba hårt i sitt försvar. Hemmalaget jobbar riktigt bra i försvaret och med en suverän målvakt så håller de tätt bakåt, medan de ställer om och kontrar. Med bra "scoutning" så lyckas Daik hålla deras "farliga" spelare i schack. Ett se Daik idag var något helt annat mot vad man såg mot Hindås, visar att revanschlusten var enorm i gruppen. Mycket rörelse och spelglädje visas upp och med ett tufft och tight försvar av hela laget och en Cissi i målet gav Daik en trygghet i anfallsspelet. Efter drygt 12 minuter kommer det förlösande 0-1, Felicia kommer på bortre stolpen och kan styra in bollen på en klassisk "smörpass" från El Capitana. Efter målet kändes det som om det "släppte", vi började spela ut ännu mer och skapade stundtals ett massivt tryck på Myggenäs, men deras målvakt håller en riktigt hög klass och håller kvar hemmalaget i matchen.
Några fler mål faller inte i period ett, men Myggenäs och framförallt deras första line skapar en flera farligheter men vi lyckas hålla dom utanför slottet mestadels.

Period 2
Vi fortsätter trumma på och nu lossnar det lite till. Att se spelglädjen hos tjejerna och se att alla levererar och tar ansvar är glädjande att se. Efter sex minuter sitter 0-2, Bergman har tagit sig upp i anfall och parkerat sej framför kassen och kan stöta in bollen på en retur från Felicia. Hemmalaget har börjat lägga in bollar på kassen och är där och hugger på alla lösa bollar där inne, och det ger resultat då de endast tre minuter senare får hemmalaget lite ny energi när de trycker in bollen bakom Cissi i en tilltrasslad situation framför mål. Detta gör oss inget utan vi fortsätter att jobba vidare och 10.25 gör Felicia sitt andra mål i matchen, ytterligare är det "el Capitana" Malla som står för ytterligare en grym assist. (står dock Begrman i protokollet men enl egen utsago av berman så var det inte hon). På tekning är vi inte riktigt vakna och hemmalaget reducerar direkt bara 10 sekunder senare.
Drygt 13 minuter in så kommer 2-4, denna gång är det Maria som trycker in bollen med assist från Sara (står Linnea i protokollet)? Lite oklart för mej då undertecknad var upptagen med annat..
Hemmalaget lyckas reducera med dryga 2 minuter kvar av perioden, där de återigen kan trycka in bollen från nära håll i en tilltrasslad situation.
Med knappt minuten kvar så drabbas vi av en utvisning där Rebecca får vila 2 minuter..

Period 3

Start i Bp i tredje och hemmalaget utnyttjar sitt PP och redan efter 13 sekunder kan lagkapten Åsa Wilson skjuta in kvitteringen till 4-4. Matchbilden nu blir en annan då hemmalaget fått mkt energi av kvitteringen, men Daik jobbar stenhårt över hela banan vilket gör att det blir böljande spel periodvis. Detta kan vi utnyttja och efter drygt fyra minuter in i perioden bryter Rebecca ett uppspel och hittar Malla på kanten som drar tlll direkt. (Denna gång i en bättre vinkel än mot Hindås med två-tre meter).
En intensiv jakt på kvittering inleds nu från hemmalaget. och vi reder ut den inledningsvis. Och jobbar oss in i matchen igen.. Vi ser till att vårda boll i anfallszon och skapar riktigt farliga målchanser, men bollen stoppas av hemmalaget målvakt.
I slutet av matchen så gör dock Myggenäs mål, men detta blir bortdömt av domarna för hög klubba.
Med 5 sekunder, hemmalaget har inslag på krysset i egen zon, kvar av matchen tar "Svorsken" en taktisk time-out, där vi sätter 2(!) spelare på tre meter som tvingar hemmalaget att slå en hög boll mot vår planhalva.. En taktik som man förundrades över från läktarhåll, men som visade sej genial då det inte hände något på detta. Matchen slutar 4-5 och Daik kan åka hem med 3 välförtjänta poäng.

Analys
Ett hungrigt och taggat Dingle som verkligen spelar ut sitt spel, med en massa glädje och fart i spelet skapar man otroligt mycket chanser, samtidigt släpper man inte till några enkla lägen för hemmalaget.
Spelmässigt så är Dingle det bättre laget. Hemmalaget spelar ett tufft försvar och har mycket chanser där deras första kedja stundtals glimmar till, men där vi lyckas neutralisera de stora hoten.

Bästa spelare på planen denna dag får jag säga att hemmalagets målvakt Erica Grönlund var, då hon gjorde en fenomenal insats i målet.

Bäst i Daik:
Felicia Johansson - två mål och ett assist från "Felly" denna dag. Visar en spelglädje och hunger idag som vi inte sett på ett par matcher. Jobbar hårt i hemjobbet, så hårt att det flyger tandflisor ur munnen, men Tuff som hon är så plockar man upp flisen och fortsätter köra på.

Idag vill jag lyfta fram:
Emelie Borggren - gör sin bästa match för säsongen, hon får i denna match utnyttja sin fysik och och trivdes som fisken i vattnet i och med.
Malin Johansson - gör även hon sin bästa match med hårt slit och gör sig jobbig för motståndarnas backar.
Carina Styrmark - "Farmor" "Tant" kärt barn har många namn, med all sin rutin, som är så viktig i en jämn match som denna, så spelar hon klokt och tryggt både i uppspel och försvarsmässigt.
Linnea Andersson - Jobbar i det tysta i sin kedja men bidrar väldigt mycket med sin goda blick för spelet.
Jennifer Berndtsson - För dagen back. Men visar också vilken allroundspelare hon är då hon behärskar även denna position.

Ingen av ovanstående utmärker sig i protokollet, men jobbar hårt och tar kloka beslut idag och de är mins lika viktiga och därför värda att nämna.
Ingen som är direkt "avgörande" denna dag. Idag är det framförallt inställningen och glädjen som visar vilken hög klass vi kan hålla.. vilket är fantastiskt kul efter förra matchen.. känns som vi "hittat" tillbaka till oss själva denna match.

Nu forstsätter vi jobba på träningar och behåller glädjen och laddar för Vinga på bortaplan om 2 veckor..